top of page

Multifokální brýle

Aktualizováno: 8. 1.

Skvělé moderní a praktické řešení pro vaše dobré vidění! Pokud si uvědomujete obtíže při čtení, kdy nedokážete na krátkou vzdálenost zaostřit zrak a jste nuceni text posouvat dál od očí, cítíte se rychleji unaveni při práci na počítači nebo když používáte mobilní telefon a je vám více než 40 let, trpíte pravděpodobně tzv. presbyopií, (česky vetchozrakostí). Jejím důsledkem je snížení schopnosti vidět ostře na krátké vzdálenosti.


Pro koho jsou "multifokály" určeny a jak fungují?

V minulosti se k řešení problému používaly brýle na zlepšení vidění na blízko, nebo na dálku. To však znamená při změně činnosti brýle střídat nebo nasazovat. Na řízení - brýle na dálku, na čtení - brýle na blízko, nebo na dálku nic a na blízko brýle nebo naopak. To je však řešení poměrně nekomfortní, komu by se chtělo stále měnit brýle a navíc, stále sebou další brýle nosit.

Předchůdci multifokálních skel byla skla bifokální, nebo trifokální, u kterých však bylo na první pohled patrné jejich dělení, což nebylo příliš estetické. Praktickým, pohodlným a moderním řešením jsou dnes MULTIFOKÁLNÍ SKLA. S jejich pomocí vyřešíte střídání brýlí na dálku a na blízko, umožňují hladký přechod z vidění na dálku přes střední vzdálenost až po zaostření na blízký bod, nemusíte tedy mít dvoje brýle, které je třeba neustále střídat. „Multifokální skla mají plynulý nárůst dioptrií, takže s nimi lze sledovat televizi a současně luštit křížovku,“ vysvětluje Suren Pandeyan, majitel sítě První Optiky a dodává: „Jsou navíc velmi estetická a na první pohled je nerozeznáte od běžných brýlových skel.“


100% garance spokojenosti v První Optice https://www.prvnioptika.cz/


K multifokálním sklům je v První Optice poskytována unikátní garance 100% spokojenosti. Pokud vám skla nebudou zcela sedět, První Optika vám poskytuje adaptační dobu po jeden měsíc od převzetí hotových brýlí, vyměníme vám multifokální skla za dvoje nová, jedna na dálku a jedna na blízko," doplňuje informaci pan Pandeyan.

Zakoupit multifokální brýle ve vysoké kvalitě za dobrou cenu si můžete na všech pobočkách První Optiky, nabízíme vám kvalitní multifokální čočky s následujícími úpravami: olejofobní, hydrofobní, antistatické, tvrzené a antireflexní. S výběrem vám pomohou zkušení odborníci, kteří vám dobře poradí.

Z čeho se multifokální čočka skládá?

Multifokální čočka má asymetrický design, který je přizpůsoben způsobu, jakým funguje náš zrak. Jednotlivé zóny přecházejí plynule jedna do druhé bez viditelných zlomů.

  • Horní polovina čočky slouží k vidění do dálky, např. při pozorování krajiny, cesty před námi, nebo okolí.

  • Střední část čočky zajišťuje vidění do střední vzdálenosti, např. televizní obrazovku, počítač, palubní desku automobilu.

  • Spodní část umožňuje vidění do blízka, např. při čtení, pletení apod.

  • Postranní části jsou z důvodu funkčního složení čočky rozmazané. Tento jev se nazývá „periferní zkreslení obrazu“.

Multifokální brýle jsou určeny pro všechny, kteří nechtějí střídat dvoje brýle, a přitom chtějí najednou dobře vidět jak na blízko, tak i na dálku.


Doporučení optika, měření zraku

Nechte si poradit od odborníka, který vám pomůže vybrat vhodné brýle, které vám padnou, případně vás upozorní na možná úskalí při jejich výběru. Konečná volba však záleží na vašich osobních preferencích a stylu. Na pobočkách První Optiky vám velmi rádi s výběrem brýlí pomůžeme.

V První Optice vám naši odborníci poradí s výběrem multifokálních i jiných brýlí vhodných pro váš typ i životní styl. Podívejte se na náš katalog brýlí, můžete také využít službu měření zraku bez front a čekání. Objednejte se online nebo zavolejte na telefon +420 775 888 001, případně napište na info@prvnioptika.cz

Platba benefity

Super věc pro vás! Celou zakázku můžete v První Optice zaplatit poukázkami! Využijte naše aktuální super nabídky a slevy, kupte si u nás brýle a zaplaťte je firemními benefity! Platí na veškerý sortiment bez omezení!

Bereme poukázky firem – Benefity a.s., Benefit plus, Edenred, Sodexo a Up. Přijímáme jak papírové šeky, tak i platební karty jednotlivých společností. Dostupné na všech pobočkách První Optiky.


829 zobrazení
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page