top of page

Jak vybrat sluneční brýle podle tvaru obličeje?

Aktualizováno: 14. 2.

Chcete se cítit skvěle ve vašich slunečních brýlích? Vybírejte je i podle tvaru obličeje. Budete chic a zároveň budete chránit svůj zrak! Poradíme vám v našem článku.


Výběr slunečních brýlí s ohledem na tvar obličeje může pomoci zlepšit celkový vzhled a komfort nositele. Avšak vybrat správně padnoucí brýle nemusí být vůbec jednoduché. Každý tvar obličeje má svá vlastní specifika, která však lze při výběru brýlí velmi dobře využít.


Různé tvary obličejů

Každý člověk má trochu jiný tvar obličeje a s tím bychom také měli počítat, když si půjdeme koupit nové brýle. Nevíte, jaký tvar má váš obličej? Nejlépe to zjistíte následovně: postavte se před zrcadlo, shrňte si vlasy z obličeje a na zrcadle obtáhněte jeho tvar, třeba rtěnkou. Když pak poodstoupíte, měli byste vidět, do jaké kategorie váš obličej lze zařadit.


Oválný tvar obličeje

Nejlépe vám padnou brýle s okrouhlými nebo oválnými obrysy. Tyto brýle dokonale doplní oválný tvar vašeho obličeje a vyváží proporce.


Kulatý obličej

Pro tento tvar obličeje jsou nejlepší volbou brýle s ostřejšími liniemi, tedy hranatými nebo špičatými obrubami nebo skly a úzkým rámečkem. Tyto brýle pomohou dokonale protáhnout a zeštíhlit kulatý tvar obličeje a vytvářejí vizi dokonalého souznění tvarů.


Hranatý (čtvercový) tvar obličeje

Vyžaduje brýle s okrouhlými nebo oválnými obrysy. Tyto dnes velmi moderní kulaté brýle dokonale změkčí čtvercový tvar obličeje a vytvoří dokonalou harmonii tvarů.


Špičatý tvar obličeje

Také se někdy říká trojúhelníkový nebo srdčitý tvar. Tady jsou nejlepší volbou brýle oválných nebo okrouhlých tvarů, které se postarají o změkčení celkového výrazu. Tyto tvary brýlí změkčí špičatý tvar obličeje, vyváží proporce a postarají se o dokonalost celkového výrazu tváře.

Sluneční brýle = ochrana před UV zářením

Důležité parametry týkající se zdraví, na které bychom při výběru slunečních brýlí měli brát ohled jsou následující.


Filtr UV záření

Nejdůležitějším faktorem při výběru slunečních brýlí je filtr UV záření. Sluneční brýle by měly poskytovat 100% ochranu před UV zářením. Jen tak budou dobrým pomocníkem při ochraně našeho zraku před poškozením nebo případnými zdravotními problémy, jako je například zánět.


Barva skla

Je dalším velmi důležitým faktorem, kterým bychom se při výběru brýlí měli řídit. Nejlepší ochranu před slunečním zářením poskytuje šedé, nebo zelené sklo, protože zabraňuje odleskům a snižuje tak únavu očí.


Velikost a tvar brýlí

To jsou další důležité parametry pro správnou volbu. Vyberte si brýle, které vám budou dobře sedět na nose a budou zakrývat i koutky očí, aby se zabránilo nechtěnému průniku slunečních paprsků ze strany.


Sluneční brýle s dioptrickými skly

Máme pro vás skvělé řešení, pokud máte dioptrická skla a chcete si zároveň chránit zrak před sluncem. Vyrobíme pro vás dioptrické brýle se skly, která vám umožní je využívat jako brýle sluneční. Vyberte si u nás brýle, jaké se vám líbí a my vám je vybavíme podle vašeho přání. Možností je mnoho, máme pro vás skla, která se na slunci sama zabarví, skla s ochranou proti slunci, se speciální úpravou na řízení, skla určená k řízení za šera, s hydrofobní úpravou ad. Určitě si vyberete.


Rady a doporučení optika

Při výběru brýlí je třeba dávat pozor také na linii obočí, která by se mněla krýt s horní linií brýlových obrub, za skly brýlí nebo nad nimi nevypadá ve většině případů dobře. Brýle také musí perfektně sedět na nose, je nutné respektovat jeho tvar a šířku. Brýle nesmějí nikde tlačit, musí pro nás být pohodlné.

Tvar obličeje lze ovlivnit správným výběrem brýlí, podívejte se na náš katalog on-line, které si s jeho tvarem budou rozumět, pomoci může i správná volba účesu, která může zakrýt nedostatky, zjemnit, nebo naopak zvýraznit tvar obličeje.


Nechte si poradit od odborníka, který vám pomůže vybrat vhodné brýle, které vám padnou, případně vás upozorní na možná úskalí při jejich výběru. Konečná volba však záleží na vašich osobních preferencích a stylu. Na pobočkách První Optiky vám velmi rádi s výběrem brýlí pomůžeme.


V První Optice vám naši odborníci poradí s výběrem brýlí vhodných pro váš typ i životní styl. Podívejte se na náš katalog brýlí, můžete také využít službu měření zraku bez front a čekání. Objednejte se on-line nebo zavolejte na telefon +420 775 888 001, případně napište na info@prvnioptika.cz.




180 zobrazení
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page