top of page

Zaručené rady proti mlžení brýlí

Aktualizováno: 13. 4. 2023

Nosíte brýle a zároveň i respirátor nebo roušku? Brýle se vám však stále zamlžují? Máme pro vás 100% fungující přípravek. Máte také starost o dezinfekcí brýlí? Rádi vám poradíme.


V nedávné době jsme všichni museli dodržovat opatření, která souvisela s pandemií šíření viru Covid – 19, kdy bylo nutno chránit zdraví s pomocí ochranných prostředků jako je respirátor nebo rouška.

Většina z nás, co nosí brýle tak stále řešila problém s jejich zamlžováním a také správnou dezinfekcí. Ačkoli se může zdát, že pandemie je pryč a tento problém není třeba řešit, jsou profese, kde jsou tyto problémy se zamlžením brýlí a případně i dezinfekcí stále aktuální. Například lékaři, zdravotní sestry, někdy sociální pracovníci, lidé pracující v nadměrně prašném prostředí apod.

Nabízíme vám pár rad, které vám pomohou.


Zamlžování brýlí

  • GEL PROTI MLŽENÍ BRÝLÍ se 100% účinností. Můžete si ho zakoupit na kterékoli pobočce První Optiky. Gel použijte dle návodu v balení.

  • Brýle přes respirátor, roušku

Nejjednodušší rada je, povytáhnout si respirátor či roušku co nejvýše na nose a brýle naopak umístit o něco níže a položit je na respirátor/roušku. Je však třeba, aby vám ochranné prostředky co nejlépe přiléhaly k nosu. U respirátoru i roušky toho snadno dosáhneme přitlačením všitého ohebného proužku k nosní kosti.

  • Zkuste tuhé mýdlo: ochranný film proti zamlžování vytvoříme tak, že na sklech uděláme obyčejným mýdlem dvě čáry do kříže, které pak rozleštíme na přední i zadní straně brýlové čočky pomocí flanelu nebo mikrovlákna.

  • Sprej proti mlžení: další možností jsou spreje proti zamlžení brýlí. Sprej použijte dle návodu v balení.

Existují i speciální ochranné prostředky proti mlžení brýlí třeba pro plavce, nebo speciální anti – fog produkty, my jsme se vám pokusili přinést pár jednoduchých rad pro každodenní využití.


Dezinfekce brýlí

  • Teplá voda a mýdlo. Po příchodu domů brýle dobře umyjte teplou vodou a mýdlem, nejlépe dezinfekčním, můžete použít i prostředek na nádobí. Pak brýle osušte papírovou utěrkou nebo hadříkem z mikrovlákna.

  • Nepoužívejte agresivní dezinfekci! Pro brýle nejsou vhodné klasické dezinfekční prostředky, poškodily by se. Rady, jak správně pečovat o brýle najdete v našem článku.

  • Ultrazvuk. Pokud máte doma ultrazvuk, je to ideální řešení pro čištění brýlí. Pokud ultrazvuk nemáte, zastavte se na některé z poboček První Optiky, rádi vám brýle zdarma vyčistíme.

  • Vyhněte se čištění brýlí slinami, mohli byste si na brýle a pak do oka zanést infekci!


Kontaktní čočky

Zdá se, že nejjednodušším způsobem, jak se vyrovnat jak se zamlžováním brýlí, tak i s jejich dezinfekcí, je nákup jednodenních kontaktních čoček. Ty lze koupit i přes internet. Avšak tím se připravujeme o fyzickou bariéru, která naše oči může také chránit před různými nepříznivými vlivy okolí.



998 zobrazení
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page