top of page

Polarizační brýle nejen pro řidiče

Aktualizováno: 27. 6. 2023

Řídíte auto nebo zkrátka chcete svým očím zajistit větší komfort? Polarizační brýle jsou možná právě to, co hledáte.


Co jsou polarizační brýle?

Polarizační brýle jsou brýle se speciální úpravou, která zajistí, abychom viděli dobře a pohodlně za všech podmínek. Ať už za zhoršené viditelnosti z důvodu špatného počasí, prudkého oslňujícího slunečního záření či změny denní doby.

Vidění přes polarizační brýle je kontrastní, zajišťuje dobré rozlišení předmětů i barev a zamezuje vzniku odlesků na plochách, například slunečních paprsků na vozovce po dešti.

Tuto úpravu ocení nejen řidiči, kterým umožní lepší viditelnost při řízení, ale i všichni ostatní. Třeba na dovolené, kdy polarizované čočky zamezí oslnění slunečními paprsky na vodní hladině nebo odlesky na listech časopisu při četbě na slunci. Rybáři díky nim uvidí ryby pod hladinou, sportovci budou rychleji reagovat na míč, letící proti oslňujícímu slunci.


Jak polarizační brýle fungují?

Denní světlo se šíří prostorem všemi směry ve vlnách. Pokud se tyto kmitající vlny odrazí od lesklé nekovové plochy, jako je třeba silnice po dešti, vodní hladina apod., stane se toto denní světlo světlem polarizovaným, jehož vlny se pohybují ve dvou směrech, směru vertikálním a horizontálním. Vertikální polarizované světlo nám umožňuje vidět kontrastně a barevně, zatímco horizontální vytváří nepříjemné odlesky, oslnění, optické šumy. K potlačení tohoto polarizovaného horizontálního světla se používá polarizační filtr. Brýle s polarizační úpravou propouštějí pouze užitečné vertikální vlnění světla, vidění přes ně je tak kontrastní, bez oslňujících odlesků. V kombinaci s kvalitním UV filtrem a zbarvením polarizačních čoček do různých odstínů, zajistí tyto brýle ochranu před slunečním zářením, úlevu od únavy očí a vynikající vnímání barevného spektra.


Polarizační brýle v První optice

První Optika vám nabízí polarizační dioptrické brýle s úpravou na ochranu proti slunečnímu záření nejen pro řidiče a sportovce, ale pro všechny, kteří ocení skvělé kontrastní a barevné vidění. Komfort, který nám polarizované sluneční brýle přinášejí do každodenního života jistě ocení každý. Specialisté na našich pobočkách Vám rádi poradí s výběrem brýlí, které vám padnou jako ulité.


Kontrola zraku a platba benefity

Nezapomeňte, že polarizační brýle mohou mít i dioptrické hodnoty. Při výběru dioptrických brýlí si u nás můžete nechat překontrolovat zrak a zjistit aktuální hodnotu vašich dioptrií. Využijte tuto možnost a objednejte se on-line, zavolejte na +420 775 888 001, nebo napište na info@prvnioptika.cz, jistě vybereme termín, který vám bude vyhovovat.

Můžete najednou vyřídit jak měření zraku bez fronty a dlouhého čekání na termín, tak i nákup kvalitních brýlí za dobrou cenu.

Nezapomeňte, u nás můžete celou zakázku platit firemními benefity.



120 zobrazení
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page