top of page

Jak vybrat sluneční brýle

Aktualizováno: před 3 dny

Chcete vědět, podle čeho si nejlépe vybrat sluneční brýle? Jaká kritéria jsou pro vás při výběru důležitá? Poradíme vám.

Jak vybrat sluneční brýle

Výběr správných slunečních brýlí nemusí být pro mnohé z nás jednoduchý úkol. Chceme, abychom v brýlích dobře vypadali, aby nám dobře seděly a my se v nich dobře cítili. Sluneční brýle však v první řadě slouží k ochraně našeho zraku před slunečním zářením. Jsou pro náš zrak velmi důležité při všech každodenních činnostech. Při řízení automobilu, práci nebo provozování sportovních nebo relaxačních volnočasových aktivit.


Podle čeho vybrat sluneční brýle

Nejdůležitějším faktorem při výběru slunečních brýlí je kvalitní filtr UV záření. Sluneční brýle by měly poskytovat 100% ochranu před UV zářením. Jen tak budou dobrým pomocníkem při ochraně našeho zraku před poškozením nebo případnými zdravotními problémy, jako je například zánět.

Barva skla je dalším důležitým faktorem, kterým bychom se při výběru brýlí měli řídit. Nejlepší ochranu před slunečním zářením poskytuje šedé, nebo zelené sklo, které zabraňuje odleskům a pomáhá tak předcházet únavě očí a eliminovat nežádoucí účinky slunečního záření na naše oči.

Velikost a tvar brýlí jsou důležitými parametry pro správnou volbu, podstatné je i to, aby vám brýle dobře seděly na nose a zakrývaly i koutky očí, aby se zabránilo nechtěnému průniku slunečních paprsků ze strany. Vyberte si brýle podle tvaru vašeho obličeje, správný tvar rámečku podtrhne vaše rysy a vy se budete s takovými brýlemi cítit skvěle.

Sluneční brýle s dioptrickými skly

Máme pro vás skvělé řešení, pokud máte dioptrická skla a chcete si zároveň chránit zrak před sluncem. Vyrobíme pro vás dioptrické brýle se skly, která vám umožní je využívat jako brýle sluneční. Vyberte si u nás brýle, jaké se vám líbí a my vám je vybavíme podle vašeho přání. Možností je mnoho, máme pro vás skla, která se na slunci sama zabarví, skla s ochranou proti slunci, se speciální úpravou na řízení automobilu, skla určená k řízení za šera, skla s hydrofobní úpravou ad. Určitě si vyberete.

Jak vybrat sluneční brýle

Design slunečních brýlí

Design našich brýlí je pro nás všechny jistě důležitým faktorem, ale neméně důležité je, aby brýle splňovaly i požadavek na ochranu zraku před UV zářením. V dnešní době je však tak široká nabídka brýlových rámečků, že si určitě vyberete takové, které budou vyhovovat jak potřebě ochrany vašeho zraku, tak i vašim představám o designu. Máme pro vás velký výběr brýlových obrub různých velikostí, tvarů a barev vyrobených z kvalitních materiálů určených pro všechny každodenní činnosti. Určitě si vyberete sluneční brýle, které budou šik, budou vám slušet a zároveň dobře ochrání váš zrak.

Navštivte některou z poboček První Optiky a my vám zdarma poradíme a pomůžeme vybrat skvělé brýle právě pro vás.


Kontrola zraku při výběru brýlí

Nezapomeňte, že při výběru dioptrických brýlí si u nás můžete nechat přeměřit zrak a zjistit aktuální hodnotu vašich dioptrií. Využijte tuto možnost a objednejte se on-line, nebo pro objednání zavolejte na +420 775 888 001, případně můžete napsat na info@prvnioptika.cz, určitě vybereme termín, který vám bude vyhovovat.

Můžete si najednou pořídit jak brýle proti slunci, a to i dioptrické, tak i kontrolu zraku bez fronty a čekání na termín.

Nezapomeňte, že u nás můžete celou zakázku platit firemními benefity.

Jak vybrat sluneční brýle


Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page