top of page

Ochrana zraku před slunečním zářením

Aktualizováno: 27. 6. 2023

Ochrana zraku před škodlivým slunečním zářením je dnes velmi důležité téma. Jaká kritéria by měly sluneční brýle splňovat? Poradíme vám, jak dobře vybrat brýle, ve kterých budete cool.


Sluneční brýle slouží v první řadě k ochraně našeho zraku a jsou tedy pro náš zrak velmi důležité, ať už děláme cokoli. Řídíme automobil, pracujeme nebo provozujeme sportovní a relaxační volnočasové aktivity.


Podle čeho vybrat sluneční brýle

Nejdůležitějším faktorem při výběru slunečních brýlí je filtr UV záření. Sluneční brýle by měly poskytovat 100% ochranu před UV zářením. Jen tak budou dobrým pomocníkem při ochraně našeho zraku před poškozením nebo případnými zdravotními problémy, jako je třeba zánět.


Barva skla

Odstín skla je dalším důležitým faktorem, kterým bychom se při výběru brýlí měli řídit. Nejlepší ochranu před slunečním zářením poskytuje šedé, nebo zelené sklo, protože zabraňuje odleskům a snižuje tak únavu očí.


Velikost a tvar brýlí

Jsou dalšími důležitými parametry pro správnou volbu. Vyberte si brýle, které vám budou dobře sedět na nose a budou zakrývat i koutky očí, aby zabránily nechtěnému průniku slunečních paprsků ze strany.


Sluneční brýle s dioptrickými skly

Máme pro vás skvělé řešení, pokud máte dioptrická skla a chcete si zároveň chránit zrak před sluncem. V První Optice pro vás vyrobíme dioptrické brýle se skly, která vám umožní je využívat jako brýle sluneční. Vyberte si u nás brýle, jaké se vám líbí a my vám je necháme zhotovit podle vašich přání a potřeb. Možností je mnoho, máme pro vás skla, která se na slunci sama zabarví, skla s ochranou proti slunci, se speciální úpravou na řízení, skla určená k řízení za šera, s hydrofobní úpravou ad. Určitě si vyberete.


Design slunečních brýlí

Design našich brýlí je pro nás jistě důležitým faktorem, je dobré sluneční brýle vybrat i podle tvaru obličeje tak, aby nám skvěle padly a doplnily náš vzhled, případně pomohly vyrovnat některé malé nedostatky. Vzhled je pro nás jistě velmi důležitý, ale vždy bychom měli dbát i na ochranu zraku. Velmi široký výběr brýlových obrub v různých velikostech, tvarech a barvách vám jistě pomůže vybrat si ty správné sluneční brýle, které budou šik, budou vám slušet a zároveň dobře ochrání váš zrak.

Navštivte některou z poboček První Optiky a my vám poradíme a pomůžeme vybrat skvělé brýle právě pro vás.


Ušetřete čas i peníze, platba benefity

Nezapomeňte, že při výběru dioptrických brýlí, a to i těch s ochranou proti slunci, si u nás můžete nechat překontrolovat zrak. Využijte tuto možnost a objednejte se on-line, nebo zavolejte na +420 775 888 001, nebo napište na info@prvnioptika.cz, vybereme termín, který vám bude vyhovovat.


Ušetřete peníze – u nás si můžete najednou pořídit 2 v 1 - dioptrické brýle s ochranou proti slunci.


Ušetřete čas – domluvte si kontrolu a měření zraku bez fronty a dlouhého čekání na termín.


Nezapomeňte, u nás můžete celou zakázku platit firemními benefity.




122 zobrazení
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page