top of page

Multifokální brýle bez obav

Aktualizováno: před 3 dny

Uvědomujete si první obtíže při čtení, kdy nedokážete na krátkou vzdálenost zaostřit zrak a jste nuceni text posouvat dál od očí? Cítíte se také rychleji unaveni při práci na počítači nebo tehdy, když používáte mobilní telefon?


Nevyhnutelná vetchozrakost

Pokud je vám více než 40 let, trpíte pravděpodobně tzv. presbyopií, (česky vetchozrakostí). Jejím důsledkem je snížení schopnosti vidět ostře na krátké vzdálenosti. Příčinou vady je stárnutí oční čočky a pokles její pružnosti, takže zaostření na kratší, tedy čtecí vzdálenost se stává obtížnějším, přičemž vidění na větší vzdálenost se nemění. Někomu vada může způsobit bolest hlavy, očí nebo je příčinou větší únavy. „Vetchozrakost postihuje každého jedince a vyhnout se jí nedá,“ říká Suren Pandeyan, majitel sítě První Optiky.


Řešení? Multifokální skla

Dobrou zprávou je, že střídání brýlí na blízko a na dálku je již minulostí, stejně jako nevzhledná bifokální skla, jejichž dvě části jsou rozděleny viditelnou čarou. Řešením jsou multifokální skla, která nabízejí praktické a pohodlné řešení bez obav.

Umožňují hladký přechod z vidění na dálku přes střední vzdálenost až po zaostření na blízký bod, nemusíte tedy mít dvoje brýle, které je třeba neustále střídat. „Multifokální skla mají plynulý nárůst dioptrií, takže s nimi lze sledovat televizi a současně luštit křížovku,“ vysvětluje Suren Pandeyan a dodává: „Jsou navíc velmi estetická a na první pohled je nerozeznáte od běžných brýlových skel.“


Multifokály v První optice

K multifokálním sklům je v První Optice poskytována unikátní garance 100% spokojenosti. Pokud vám skla nebudou zcela sedět, První Optika vám poskytuje adaptační dobu po jeden měsíc od převzetí brýlí zákazníkem, vyměníme vám multifokální skla za dvoje nová, jedna na dálku a jedna na blízko," doplňuje informaci pan Pandeyan.

Zakoupit multifokální brýle ve vysoké kvalitě si můžete na všech pobočkách První Optiky, kde vám s výběrem pomohou zkušení odborníci, kteří vám dobře poradí. Pobočky První Optiky najdete po celé Praze.


Prevence = péče o zdraví = péče o zrak

Náš zrak je pro náš život velmi důležitý a je třeba o něj pečovat. Pokud máte pocit, že se vám zhoršuje zrak, nevidíte ostře na všechny vzdálenosti nebo máte jiný problém s viděním, nechte si provést vyšetření zraku. Kontrola zraku by měla být nezbytnou součástí naší péče o zdraví. Díky její pravidelnosti můžeme předejít závažnějším problémům a umožnit případnou včasnou diagnostiku problému a následného léčení. Prevence a předcházení závažných problémů je vždy jednodušší než řešení těch vážných, které již mohou závažně ovlivnit kvalitu našeho života.


Měření dioptrií a platba benefity


Na pobočkách První Optiky zjistíme aktuální hodnotu vašich dioptrií bez front a dlouhého čekání na termín. Objednejte se on-line, nebo zavolejte na číslo +420 775 888 001, případně napište na info@prvnioptika.cz. Naši odborníci vám na pobočkách První Optiky rádi poradí s výběrem vhodné korekční pomůcky pro vaše dobré vidění.


Plaťte benefity, šetřete peníze


V První Optice můžete celou zakázku zaplatit firemními benefity. Bereme poukázky firem – Benefity a.s., Benefit plus, Edenred, Sodexo a Up. Přijímáme jak papírové šeky, tak i platební karty jednotlivých společností. Dostupné na všech pobočkách První Optiky.



454 zobrazení
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page