top of page

Ochrana zraku při práci na počítači

Aktualizováno: 4. 1.

Mnozí z nás tráví denně mnoho hodin pohledem na obrazovku monitoru. Pro naše oči je to velmi

náročná práce a je třeba je chránit před škodlivými účinky spojenými s modrým zářením obrazovky.


Co je to modré světlo?

Modré světlo je součástí přirozeného světelného spektra. Díky němu jsme během dne bdělí. Samo o sobě škodlivé není, ale současný způsob života sebou přinesl používání mnoha zařízení, které toto světlo vyzařují.


Pohled na obrazovky mobilních telefonů, tabletů a počítačů unavuje a dráždí naše oči. V dnešní době se setkáváme i s odborným názvem spojeným s těmito přístroji – digitální únava zraku. Ta se projevuje únavou a zarudnutím očí provázeným i lehkou bolestí hlavy a zhoršeným usínáním. Pokud si pořídíte brýle s filtrem modrého světla, bude to určitě mít pozitivní dopad na vaše zdraví.

Brýle pro práci na počítači vám mohou pomoci v následujících oblastech:

- Ochrana zraku před modrým zářením PC obrazovek i LED zářivek. - Předcházení bolestí hlavy způsobených únavou očí. - Minimalizace nežádoucího oslnění a odlesků na displeji pomocí antireflexních filtrů. - Zvýšení kontrastu a ostrosti detailů. - Zmírnění pocitu suchého oka a předcházení vzniku syndromu suchého oka. - Zlepšení biorytmu – lepší spánek a díky optimálnímu vidění i uvolněné držení hlavy a těla.

Brýle pro práci na počítači jsou určené pro ty, kteří většinu času pracují na počítači a potřebují si zajistit potřebné pohodlí a ochranu zraku. S počítačovými brýlemi se vám bude na počítači pracovat lépe, rychleji a bez zbytečného namáhání očí. Je vhodné používat je i tehdy, když nepotřebujete dioptrické brýle. Počítačové brýle vám zlepší vidění a práce na PC tak bude příjemnější.


Rady optika

První Optika www.prvnioptika.cz vám nabízí za skvělou cenu kvalitní kancelářské brýle pro práci na počítači, které jsou určené pro celodenní nošení. Naše brýle pro práci na PC mají kompletní ochranu, tj. tvrzená skla, antireflexní úpravu, úpravu proti mastnotě a špíně a jsou vybaveny snadno čistitelnou vrstvou.


Skla s PC filtrem

Skla s tímto filtrem blokují až 25 % škodlivého modrého světla a doporučujeme je používat tehdy, když sledujete monitor nebo displej delší dobu. Tyto brýle jsme schopni vyrobit v různém provedení, na všech našich pobočkách www.prvnioptika.cz/pobocky máme rámečky různých tvarů a barev. Naše brýle vám budou sedět a stanou se nejen vaším pomocníkem, ale i stylovým doplňkem. Podívejte se na náš katalog brýlí.



360 zobrazení
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page