top of page

Polarizační brýle k vodě i za volant

Polarizační brýle jsou možná právě to, co hledáte. Zajišťují dobré vidění při všech každodenních činnostech za různých světelných podmínek.

Polarizační brýle

Zlepšují vidění i při řízení auta za každého počasí a denní doby. Kombinace kvalitního UV filtru a zabarvení polarizačních čoček představuje užitečného pomocníka pro dobré vidění zrak za všech světelných podmínek.


Polarizační brýle a řízení auta

Brýle s touto úpravou zajišťují nejen bezpečnou ochranu proti škodlivému UV slunečnímu záření, ale i vysokou ostrost vidění a vynikající vnímání barev. Jsou proto skvělým pomocníkem v boji s únavou zraku při delší zátěži i jako ochrana zraku před UV zářením. Při každodenních činnostech spojených s cestami automobilem za prací, na nákupy, nebo na dovolenou atp. nám nejen umožní skvěle vidět, ale při správném výběru se stanou i skvělým outfitovým doplňkem.


Skla polarizačních brýlí

Speciální filtr používaný při úpravě těchto brýlových čoček blokuje odražené světlo a díky tomu je vidění skvělé i za ostrého slunečního svitu. Polarizace zabraňuje nepříjemným odleskům, které vznikají například při pohledu na mokrou silnici, vodní hladinu nebo i zasněžené plochy. V První Optice vám navíc vždy polarizační skla vybavíme i antireflexní úpravou, která jejich vlastnosti ještě zlepší.


Jak fungují polarizační brýle?

Proč v polarizačních brýlích dobře vidíme i za ztížených světelných podmínek? Protože potlačují nežádoucí horizontální polarizované světlo.

Jak to funguje? Denní světlo se šíří prostorem všemi směry ve vlnách. Pokud se tyto kmitající vlny odrazí od lesklé nekovové plochy, jako je třeba silnice po dešti, vodní hladina apod., stane se toto denní světlo světlem polarizovaným, jehož vlny se pohybují ve dvou směrech, směru vertikálním a horizontálním. Vertikální polarizované světlo nám umožňuje vidět kontrastně a barevně, zatímco horizontální vytváří nepříjemné odlesky, oslnění, optické šumy. K potlačení tohoto polarizovaného horizontálního světla se používá polarizační filtr. Brýle s polarizační úpravou propouštějí právě pouze užitečné vertikální vlnění světla, vidění přes ně je tak kontrastní, bez oslňujících odlesků. V kombinaci s kvalitním UV filtrem a zbarvením polarizačních čoček do vhodného odstínu, zajistí tyto brýle ochranu před slunečním zářením, úlevu od únavy očí a vynikající vnímání barevného spektra.

Polarizační brýle

Polarizační brýle v První Optice

Aktuálně můžete využít slevu ve výši 30 % při nákupu celých brýlí se samozabarvovacími brýlovými čočkami Transitions. Některé z těchto vysoce kvalitních brýlových čoček lze vybavit polarizačním filtrem. Více o této a dalších slevách v První Optice.


První Optika vám nabízí polarizační dioptrické brýle s úpravou na ochranu proti slunečnímu záření nejen pro řidiče a sportovce, ale pro všechny, kteří ocení skvělé kontrastní a barevné vidění. Komfort, který nám polarizované sluneční brýle přinášejí do každodenního života jistě ocení každý. Specialisté na našich pobočkách vám zdarma rádi poradí s výběrem brýlí, které vám padnou jako ulité. 


Kontrola zraku a platba benefity

Nezapomeňte, že polarizační brýle mohou mít i dioptrické hodnoty. Při výběru dioptrických brýlí si u nás můžete nechat překontrolovat zrak a zjistit aktuální hodnotu vašich dioptrií. Využijte tuto možnost a objednejte se on-line, zavolejte na +420 775 888 001, nebo napište na info@prvnioptika.cz, určitě vybereme termín, který vám bude vyhovovat.

Můžete najednou vyřídit jak měření zraku bez fronty a dlouhého čekání na termín, tak i nákup kvalitních brýlí za dobrou cenu.

Nezapomeňte, u nás můžete celou zakázku platit firemními benefity.

22 zobrazení

Comments


Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page