top of page

Jak si vybrat brýle

Aktualizováno: 8. 1.

Chcete, aby vám brýle správně seděly? Abyste se v nich dobře cítili a stejně tak dobře i vypadali? To nemusí být vždy jednoduchý úkol, ale my vám poradíme, jak na to.


Vždy je důležité vzít v úvahu mnoho faktorů, jako je třeba tvar obličeje, množství dioptrií, a tedy i správně zvolená dioptrická skla, ochrana před UV zářením, ale v neposlední řadě i vaše pohodlí a váš dobrý pocit.

Přeměření zraku = správné dioptrie

V první řadě je třeba zjistit správnou hodnotu svých dioptrií. Dioptrická skla a jejich síla je zásadní pro výběr brýlových obrub, jejich tvaru, materiálu a úpravy. Hodnotu vašich dioptrií vám zjistíme na některé z našich poboček nejlépe po předchozím objednání on-line, telefonicky na čísle +420 775 888 001, nebo napište na info@prvnioptika.cz. Je vždy třeba znát aktuální hodnotu vašich dioptrií, abyste si objednali brýle, se kterými uvidíte co nejlépe. Za aktuální lze považovat hodnoty naměřené ne déle než 1 rok.


Výběr brýlí podle tvaru obličeje

Každý tvar obličeje má své specifické rysy, a právě tvar obličeje by měl být jedním z faktorů, na které bychom měli brát ohled při výběru brýlí. Jen tak nám budou brýle dobře sedět a dobře ladit s naším celkovým vzhledem. Mohou dokonce pomoci vyrovnat některé nedostatky našeho vzhledu. Rozeznáváme čtyři základní tvary obličeje.


Oválný tvar obličeje

Nejlépe vám padnou brýle s okrouhlými nebo oválnými obrysy. Tyto brýle dokonale doplní oválný tvar vašeho obličeje a vyváží proporce.


Kulatý obličej

Pro tento tvar obličeje jsou nejlepší volbou brýle s ostřejšími liniemi, tedy hranatými nebo špičatými obrubami nebo skly a spíše úzkým rámečkem. Tyto brýle pomohou dokonale protáhnout kulatý tvar obličeje a vytvářejí vizi dokonalého souznění tvarů.


Hranatý (čtvercový) tvar obličeje

Tento tvar obličeje vyžaduje brýle s okrouhlými nebo oválnými obrysy. Tyto dnes velmi moderní kulaté brýle dokonale změkčí čtvercový tvar obličeje a vytvoří dokonalou harmonii tvarů.


Špičatý tvar obličeje

Také se někdy říká trojúhelníkový nebo srdčitý tvar. Tady jsou nejlepší volbou brýle oválných nebo okrouhlých tvarů, které se postarají o změkčení celkového výrazu. Tyto tvary brýlí změkčí špičatý tvar obličeje, vyváží proporce a postarají se o dokonalost celkového výrazu tváře.


Ochrana před UV zářením

Zvažte, jak a kdy budete brýle používat. Ve většině případů je dobré skla vybavit i ochranným filtrem proti UV záření na ochranu zraku. Můžeme vám vyrobit téměř jakákoli dioptrická skla s kvalitním UV filtrem, který vaše oči 100% ochrání před poškozením slunečním zářením. Můžete si nechat zhotovit i samozabarvovací dioptrická skla.


Pohodlí a styl

Dejte důraz na pohodlí. Je důležité zajistit, aby brýle byly pohodlné na nošení po dlouhou dobu a aby se snadno a pohodlně nasazovaly a sundávaly. Zdůrazněte brýlemi svůj outfit. Je důležité vybrat si takové brýle, které podtrhnou váš styl a vy se v nich budete cítit skvěle.


Rady a doporučení optika

Nechte si poradit od odborníka, který vám pomůže vybrat vhodné brýle, které vám padnou, případně vás upozorní na možná úskalí při jejich výběru. Konečná volba však záleží na vašich osobních preferencích a stylu. Na pobočkách První Optiky vám velmi rádi s výběrem brýlí pomůžeme.

V První Optice vám naši odborníci poradí s výběrem brýlí vhodných pro váš typ i životní styl. Podívejte se na náš katalog brýlí, můžete také využít službu měření zraku bez front a čekání. Objednejte se on-line nebo zavolejte na telefon +420 775 888 001, případně napište na info@prvnioptika.cz.

Nezapomeňte, že celou zakázku můžete platit firemními benefity.


181 zobrazení
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page