top of page

Na co se nás často ptáte

Aktualizováno: 8. 1.

Naše zákazníky trápí podobné problémy. Proto jsme se rozhodli vytvořit přehled nejčastějších dotazů a odpovědět vám na ně.


Brýle se mi vždy rychle poškrábou. Proč tomu tak je? Jde s tím něco dělat?

Stává se to i při běžné péči o brýle. K čištění brýlí je zásadně třeba používat materiály k tomu určené a nikdy nečistit brýle zasucha. Pokud nemáme po ruce speciální čistící sadu, můžeme brýle lehce opláchnout ve vlažné vodě se saponátem a jemně otřít dětskou plenou. Nejlépe je však k čištění brýlí použít ultrazvuk, který nám brýle výborně vyčistí a je velmi šetrný. Jeho pořizovací cena je do 2 000 Kč a můžeme ho pak využít i na čištění např. šperků. Brýle vám také rádi vyčistíme ultrazvukem zdarma na každé pobočce První Optiky. Zajímá vás více o tom, jak pečovat o brýle? Přečtěte si náš článek.


Bojím se koupit multifokální brýle. Pokud si na ně nezvyknu, nebude to zbytečná investice?

Zcela jistě ne. U První Optiky máte možnost si multifokální brýle zakoupit ve vysoké kvalitě, což je velmi důležité a navíc vám naše optika poskytne 2 měsíční zkušební dobu na přivyknutí si na tyto brýle. Pokud by se stalo, že si ani po této době nezvyknete, máme pro vás řešení, které vás jistě potěší. Za cenu, kterou jste již zaplatili za multifokální brýle, vám necháme vyrobit dle vašich potřeb dvoje čočky, které vám vsadíme do rámečků od multifokálních brýlí, druhé rámečky si můžete donést od starých brýlí, které jste používali před multifokály, nebo si koupit obroučky nové.


Rozbily se mi brýle, opravíte mi je? Jak dlouho to bude trvat?

Pokud je oprava jen trochu možná, rádi vám je v kterékoli pobočce První Optiky opravíme. Ale samozřejmě ne každou opravu lze udělat na počkání. I z tohoto důvodu doporučujeme mít vždy doma brýle rezervní. Více informací o servisu a opravách brýlí.


Nejsem z Prahy. Můžete mi hotové brýle poslat?

Samozřejmě, že ano, není to pro nás problém. Se zasíláním našich brýlí máme bohaté zkušenosti. Naše brýle jsme zákazníkům posílali nejen na adresy v ČR, ale i do Buenos Aires, Toronta, Tel Avivu, do Moskvy nebo do Kábulu. Náklady na tuto službu hradí První Optika.


Můžu u vás využít benefitní poukazy na celou platbu za brýle?

Ano, První Optika vám takovou platbu bez problémů umožní. K platbě můžete použít poukázky od společností Sodexo, UP, Edenred, ale také benefity PLUS a benefity a.s. Nejčastěji se tedy jedná o poukázky Flexi pass, CADHOC, Unišek, Sodexo e-pass, Tickets benefits a Gallery beta.

Pokud si nejste jisti, kontaktujte nás přímo, telefonicky na +420 888 775 001 nebo mailem na info@prvnioptika.cz, rádi vám poradíme.

Kontakt pro dotaz ZDE.


Kolik můžu ušetřit, když si u První Optiky koupím brýle ve slevě?

Můžete ušetřit několik set, ale i několik tisíc korun. Přesnou výši úspory stanovit takto nelze, vždy záleží na tom, jaké zboží a v jaké ceně si vyberete. Rádi bychom zde připomněli, že První Optika poskytuje slevy na zboží poctivé. U nás se nemůže stát, že zboží nejprve zdražíme a poté dáme do slevy.

Aktuálně u nás probíhá dlouhodobá akce - sleva ve výši 50 % na nákup většiny brýlových obrub. Více informací.


Padají mi brýle, jde to nějak řešit?

Přijďte k nám na pobočku, vaše brýle vám upravíme na míru podle vašich potřeb tak, aby vám z nosu neklouzaly.


Zamlžují se mi brýle, jde s tím něco dělat?

Úplně odstranit to nelze, ale doba odmlžení brýlí záleží i na kvalitě skel. Nejlepší rada pro každý den – pořiďte si kvalitní dioptrická skla. Existují rady, návody a postupy, které využívají např. sportovci, pro běžný život je však pro jejich složitost nemůžeme úplně doporučovat. Některé rady proti mlžení brýlí najdete ZDE.


Jak poznám kvalitní dioptrická skla? Každá optika tvrdí, že ta její jsou NEJ.

Sledujte recenze. Zkušenosti, spokojenost a doporučení zákazníků. To je i pro nás ten nejspolehlivější ukazatel kvality naší práce. Recenze a ohlasy našich zákazníků si můžete přečíst u každé z našich poboček.

1 886 zobrazení
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page